agenda
 • ma, 21 08 2017

  Start van het schooljaar

 • ma, 04 09 2017

  Algemene Informatieavond

 • do, 14 09 2017

  MR vergadering

 • wo, 20 09 2017

  Jaarmarkt VRIJ
groep 1/2

Nieuws uit groep 1-2 oktober t/m december

We begonnen in de herfst met een herfstwandeling door de wijk, waarbij we gelijk materiaal verzamelden om mee te werken en te spelen.  We leerden de letters van  b oo m  lezen en omdat we nu met de hele school overgegaan zijn op het blokschrift schrijven , leren  we  de kleuters nu meteen de aangeboden letters ook schrijven. Veel kinderen in de klas willen ook al graag woordjes schrijven !!

In de herfst was er de kinderboekenweek met als onderwerp  : “Opa’s en oma’s aan de top!!” We kregen dan ook bezoek van opa’s en oma’s die in de klas kwamen voorlezen en helpen met stempelen en paddenstoelen boetseren.

result-2

We hadden veel bladzijden voorgelezen en daarom mochten we als beloning de kluis kraken! We aten lekkere appels en kregen een zak vol ballonnen, waarmee we een paar keer met z’n allen “ballonnengym”deden. Dat was natuurlijk dikke pret !!

result-3

Het volgende thema was “Post”. We tekenden onszelf als postbode en leerden de nieuwe letter  j  van de jas die de postbode aan heeft. We mochten zelf postzegels knippen en tekenen en in de brievenbus in de gang  doen. We leerden dat de huizen in de straat even en oneven zijn en je dan anders telt: 2 4 6 8 10 !!

We leerden onze “maatjes”uit groep 7 en 8 kennen tijdens het voorlezen in de groep. Zij hebben ons geholpen tijdens het sinterklaasfeest en gaan ons en de peuters die in het lokaal naast ons zitten nog een paar keer  helpen en voorlezen. We leerden de letter S van Sinterklaas en hadden een erg leuk sinterklaasfeest ! Foto’s van het sinterklaasfeest staan apart op de site.

result-4

Met het thema “kerst” hadden we in de gang verkleedkleren en een “stal” waar de kinderen het kerstverhaal na konden spelen. We leerden de letter K en maakten een kerstkaart die we als echte postbodes in de brievenbus in de Emmalaan gedaan hebben zodat de postbode hem thuis kon bezorgen. Hopelijk is dat gelukt !!

 

We hebben met elkaar een fijn kerstfeest gevierd en gezellig en heerlijk in de klas gegeten van al het lekkere eten dat de ouders bezorgd hadden.

result-5

 

Nieuws uit groep 1-2.

Na de vakantie zijn we begonnen met 21 kinderen. Fijn om weer wat meer ruimte in de klas te hebben!!  De kinderen hadden er weer zin in en de juffen ook, vooral juf Roya die nieuw bij ons is !! We namen helaas afscheid van juf Yvonne die ons nog op een heerlijk ijsje trakteerde.

In de tweede week hadden we al onze eerste techniekles met meester Rens en gelukkig was er weer de hulp van een aantal ouders.

 

(img_20160921_190822

Het eerste thema waar we mee begonnen was het thema  BOUWEN . De kinderen waren erg enthousiast en zijn nog druk bezig met verven, schilderen, timmeren en metselen als echte bouwvakkers. In de bouwhoek in de gang, waar een brug gebouwd moet worden aan de hand van een bouwtekening ,moet je ook verplicht een helm op, want Macks vader had voor ons stickers meegenomen waar dat ook op staat !!  Met de stenen uit de bouwhoek hebben we een stevige muur gemetseld met zand en een troffel.

img_20160921_191148

We zijn met elkaar bij een “ huis in aanbouw” bij de Julianabrug gaan kijken en zagen daar en onderweg in het echt wat woordjes die we ook leren : steiger   betonmolen   bouwvakker   dakpan   rijtjeshuis.

We deden nog  bouwvakkersgym door op het dak te klimmen en over stenen te lopen.

De nieuwe letter die we leerden was de b van bob de bouwer en de nieuwe letterhoek staat vol met spullen met de b die we in de klas gevonden hebben.

img_20160921_191751

Het nieuwe thema waar we 25 september mee beginnen is : “Het jaar rond” en gaat over de seizoenen en natuurlijk vooral over de herfst.

img_20160921_191546

 

Groen van Prinsterer
J. Nieuwenhuijzenstraat 26
2405 VG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 131SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders