agenda
 • ma, 21 08 2017

  Start van het schooljaar

 • ma, 04 09 2017

  Algemene Informatieavond

 • do, 14 09 2017

  MR vergadering

 • wo, 20 09 2017

  Jaarmarkt VRIJ
groep 7/8

maart 2017 Excursie naar Avifauna

op 24 maart is groep ⅞ naar Avifauna geweest. De vrijdagochtend hadden we in de klas les gehad over de neushoornvogel. Die vogels komen veel voor op de Filipijnen.  Toen we aankwamen bij Avifauna heeft een meneer ons naar  een soort grote kas gebracht waar het heel lekker warm was. Er groeiden ook planten en bomen die alleen maar op de Filipijnen voorkomen. We gingen een nagemaakt klaslokaal uit de Filipijnen in. We kregen van de meneer nog wat uitleg over de neushoornvogel en over waar we waren. In groepjes kregen we een tas. Ik zat met Pascal en Kian in een groepje. Aan de tas zat een kaartje waar de opdracht was. In de tas zat ook materiaal om de opdrachten mee te maken. Als we een gong 1 keer hoorden, moesten we naar de volgende opdracht. Als we de gong 2 keer hoorden, moesten we terug naar het klaslokaal. Dan moest je van tas ruilen. Het kaartje was een soort puzzel; als je een aan een andere tas kon, moest je die pakken en weer naar de opdrachten. Toen we de gong weer 2 keer hoorden, was dat het einde van de excursie. We gingen weer naar het lokaal en sloten de les af.

januari 2017
Wij mochten deze maand meewerken aan een leuk project van het Cultuurpalet, waarbij we zelf een online schoolkrant hebben gemaakt.
De kinderen hebben allemaal als echte journalisten onderzoek gedaan naar zelfgekozen onderwerpen en hier artikelen over geschreven. We hebben workshops fotografie en striptekenen gevolgd, dus de foto’s in de krant zijn door ons zelf gemaakt! Ook zal er regelmatig een zelfgemaakte cartoon in de krant verschijnen. Onze online schoolkrant is te bewonderen op schoolkrant.alphens.nl en we kunnen hier de rest van het schooljaar artikelen op plaatsen.
Veel kijk- en leesplezier!

Oktober 2016: Excursie op de boerderij

Op 30 september zijn we naar de boerderij geweest en iedereen vond wel iets leuk. We zijn naar de koeien geweest en hebben een stukje kaas gekregen een filmpje gezien en dan ook nog in de stal zijn we geweest. Er was een bok die keer op keer een goeie kopstoot probeerde uit te delen. Er waren erg zachte koeien, allen likten ze je erg graag aan de handen. Er waren kalfjes die pas geboren waren. We kregen nog een stukje kaas. Er was een klein lammetje, die was zo zacht als dons. Er was een klein kalfje dat niet bij je in de buurt durfde te komen. Er waren wat oudere koeien en die zaten zo gezegd op school, maar je mocht ze zelf voeren. We hebben een enorme kies gezien en mogen voelen die was afkomstig van een koe. De boerin had verteld dat koeien ook wisselen en soms vinden ze de kies van een koe. Ik had gevraagd of ze een melk record hadden en die hadden ze; wel 53 liter gaf die koe. Het was echt ontzettend vermakelijk.

geschreven door Tjeerd, groep 8

 

(Foto´s onder het kopje foto´s)

 

Oktober 2016: het pasta project

2 weken geleden zijn wij  begonnen met een pasta project. Het was echt leuk want bij de eerste les gingen wij een filmpje over cacao kijken het was ook best leerzaam omdat je eigenlijk nog niet echt veel weet over chocolade pasta. Nu weten wij ook hoe het wordt gemaakt. De tweede les was het leukst want toen gingen wij pasta proeven op crackers. En we hadden 5 verschillende smaken. Maar sommige waren lekker en andere weer niet.  Nummer 1 was duo penotti. Die kon je makkelijk herkennen want die heeft twee kleuren. Van de andere pasta’s wisten we pas na de test welke merken het waren. We hadden ook nog werk boekjes waar we dingen moesten op schrijven. Het was ook een beetje reken werk want we moesten de kiloprijs en het gemiddelde uitrekenen.

foto-5-3 foto-4-8 foto-3-11 foto-2-12 foto-1-12 foto-5-2 foto-4-7 foto-1-11foto-3-10 foto-2-11

 

8 september 2016

Gisteren had groep 7/8 de eerste techniekles van het jaar. Lioz heeft hierover een stukje geschreven.

Er waren verschillende onderdelen; zagen, flipperkast maken, katrollen, een toren bouwen en met blokjes bouwen. Ik ging een flipperkast bouwen. Dat was wel leuk. We moesten timmeren in hout. Als je klaar was dan mocht je allemaal dingen er in doen dat de bal terug gaat. Maar eerst lag het plankje recht en toen bedacht ik dat je er een spijker aan de onder kant er in moet slaan zo staat hij schuin. Toen was de les klaar en moest de knikker weer terug en de was knijpers. Maar Diederiks vader gaf ons een knikker en een wasknijper dat was aardig.

foto-5-1 foto-4-6 foto-3-8 foto-2-9 foto-1-9foto-3-9foto-1-10foto-2-10

 

5 september 2016

We zijn alweer twee weken op school en hebben een fijne start gehad in groep 7/8.

In deze groep zitten 18 kinderen. Juf Christa staat 5 dagen voor de klas.

Op maandag  is het fijn dat groep 7 en 8 los van elkaar les kunnen krijgen bij de zaakvakken. Geschiedenis en aardrijkskunde krijgt groep 7 dan van juf Marleen.

In de eerste weken hebben we hard gewerkt op onze nieuwe tablets, maar ook gesproken over de manier waarop we voor een fijne werk- en omgangssfeer in de klas kunnen zorgen. Ook proberen we in de eerste weken iedere dag een of meerdere zogenaamde ‘energizers’ te doen. Bij deze energizers leren kinderen op een speelse wijze goed met elkaar samen te werken.  En natuurlijk zorgen ze ook voor veel plezier!

foto-1-8 foto-3-7 foto-2-8

 

 

Groen van Prinsterer
J. Nieuwenhuijzenstraat 26
2405 VG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 131SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders