agenda

Niets van 16/07/18 tot 06/08/18.
groep 1/2

Welkom in groep 1/2!

Bijna meivakantie… Morgen sluiten we het thema familie af en de themaweek. We hebben veel gedaan de afgelopen weken.

_____________________________________________________________________

Groep 1/2 is nog steeds bezig met het thema ‘gezondheid’. Bij dit thema hoort natuurlijk ook tandenpoetsen. Hoe moet dat ook alweer? Met behulp van de 3 b’s (binnen-, buiten- en bovenkant) hebben wij onze tandengepoetst.

Bij een nieuw jaar hoort een nieuw thema! Vandaag zijn we begonnen met het thema gezondheid. Raai de Kraai was in een rozenstruik gevallen. Juf Elise heeft hem gered door hem uit de struik te halen. Daardoor hadden ze allebei veel wondjes waar pleisters op moesten. Gelukkig hebben we in groep 1/2 alleen maar zorgzame kinderen die Raai de Kraai en juf Elise hadden geholpen. Zelf hebben zij ook nog geleerd om een ander te helpen en te verzorgen. We hebben weer veel plezier gehad vandaag!

_______________________________________________________________________

Deze week draait het helemaal om Sinterklaas en zijn pieten. Hieronder staan drie activiteiten die wij deze week in de klas hebben gedaan.

_____________________________________________________________________________

Op 23 november hebben deze leerlingen een flat voor Sinterklaas gebouwd. Alle pieten konden er ook in wonen.

 _______________________________________________________________________________

Op 10 oktober hebben de leerlingen gespeeld met zakken. Zakken? Ja, zakken! Ze hebben ervaren hoeveel wind zij kunnen vangen en dat als je sneller gaat rennen het er langer in blijft. Wat hadden ze een plezier.

Op 9 oktober was er een schoolontbijt. Wat was het gezellig en wat was het fijn dat er zoveel hulp van ouders was! Nogmaals bedankt.

__________________________________________________________________________________

Weer leuke nieuwtjes en foto’s uit groep 1/2. Deze ochtend mochten de kinderen speelgoed meenemen. Wat hebben zij leuk gespeeld. De juf had ook speelgoed meegenomen: de BeeBot. Dit bijtje leert kinderen programmeren en de woorden van het nieuwe thema. In het filmpje zie je hoe de BeeBot werkt.

IMG_1917.TRIM

Ook hebben de kinderen vandaag buiten allerlei spelletjes gedaan. Wie kan de pittenzakken in de emmer gooien? Lukt het je om de blokken om te schoppen? Wie is het snelste aan de overkant met de hoepel?

 

En dan kwam ook nog de kinderraad vandaag vertellen in de klas. De kinderraad bestaat uit zes kinderen van de bovenbouw. Deze raad komt een aantal keer in een schooljaar bij elkaar. Er wordt dan over het wel en wee van de school gesproken. “Hoe was het afgelopen feest of viering, hoe kan de school er nog gezelliger uitzien? Wat kan nog beter? Dat was natuurlijk reuze interessant.

____________________________________________________________________________________

6 oktober 2017… Wat een leuke ochtend! De kinderen hebben gelezen met de bovenbouw kinderen en ze hebben gespeeld met de wind!

  

_________________________________________________________________

De kinderen hebben al veel geleerd. We zijn op dit moment bezig met het thema vakantie en de letter /s/.

In de pauze spelen we soms ook klassikale spelletjes. Vorige week moesten de kinderen proberen de bal precies op de cirkel te gooien. Hoe houd je dan een bal vast? Dit ging al erg goed!

Vandaag gingen de kinderen op knijpers jacht. Ze zochten de juiste knijpers en plaatsten de knijpers bij het juiste getal op het blad. Wat hadden ze een plezier!

 

 

Groen van Prinsterer
J. Nieuwenhuijzenstraat 26
2405 VG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 131SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders