agenda

Niets van 16/07/18 tot 06/08/18.
groep 3/4

Pasen
Na in de ochtend het paasverhaal gehoord te hebben, hebben we tussen de middag met elkaar kunnen genieten van een heerlijke paaslunch. Iedereen had iets meegenomen voor een heerlijk buffet.

Na de lunch hebben we samen met groep 1-2 een paasspeurtocht gedaan. Een paaspuzzel, (plastic) eieren overgooien, eierrace en nog meer leuke opdrachten waren verstopt in de school en op het plein. Het was een leuke dag.

Taakspel beloning.
Op onze school spelen we taakspel om taakgerichter te kunnen werken. Hierbij horen dagbeloningen, weekbeloningen en maandbeloningen. Zo hebben we als maandbeloning al eens een pyjamaochtend gehad op school, een propjesgevecht gehad in de klas en deze maand hadden we bioscoop in de klas. Met limonade en popcorn hebben we gekeken naar een leuke film.

December
Met een leuke aftelkalender hebben we afgeteld totdat Sinterklaas bij ons op school kwam. Op elk pakje stond de dag met datum en hoeveel nachtjes we nog moesten slapen. In elk pakje zat een papiertje met daarop een opdracht geschreven. We moesten een liedje zingen, zoveel mogelijk eten bedenken met de letter S van Sinterklaas, een kleurplaat kleuren of pietengym doen.

Nadat Sinterklaas weer terug naar Spanje is gegaan zijn we begonnen om de klas en de gang te versieren in de kerstsfeer.
Zo hebben we mooie kerststerren gevouwen, glas in lood gemaakt voor op de ramen, kerstbomen voor op het buiten raam en lantaarntjes voor op tafel. Met een ledlampje erin geeft dit in de ochtend, als het nog een beetje donker is, een heel sfeervol effect. De lantaarntjes gaan we ook gebruiken tijdens de kerstwandeling.

Oktober/november
Wat leren we? Groep 3 is druk bezig met alle letters leren via de leesmethode Veilig Leren Lezen. Inmiddels zijn er al heel veel letters aan bod gekomen.


Met rekenen hebben we de afgelopen maanden zal getalbegrip gewerkt en splitsen. Nu zijn we druk bezig met de bussommen en zijn de bijna toe aan de kale rekensom.
Groep 4 werkt o.a. aan de zinsopbouw, het alfabet en verschillende spellingscatergoriën, zoals sch- en s-z.
Met rekenen gaat de sommen nu over het tiental en zijn we druk met het leren van de tafelsommen.

September

Groep 3-4 heeft dit schooljaar 22 kinderen, 10 jongens en 12 meisjes. Zes daarvan zitten in groep 4. Juf Ellis werkt op maandag, dinsdag en woensdag in de groep en juf Sandra op donderdag en vrijdag.

Je hoort er bij
Iedereen in groep 3-4 hoort erbij. Bij ons in de gang kun je ons als bijtje op de ramen vinden.

Groen van Prinsterer
J. Nieuwenhuijzenstraat 26
2405 VG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 131SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders