agenda

Niets van 20/07/19 tot 10/08/19.
groep 3/4

WELKOM IN GROEP 3/4

 

Vlinders in de klas
Na de meivakantie hebben wij een vlinderkast gekregen in de klas. In deze kast zaten rupsen,  maar ook eitjes en 3 verpopte rupsen. Uit alle 3 de poppen zijn al mooie vlinders gekropen, die we met elkaar hebben vrijgelaten. Ook de rupsen groeien goed. Ze zijn al een paar keer uit hun te kleine ‘jasje’ gekropen. Natuurlijk knutselen we dan ook mooie rupsen en vlinders. 

Spelend leren
Afgelopen week scheen het zonnetje regelmatig, maar binnen werden er sneeuwballen gegooid.
Op elke ‘sneeuwbal’ stond een woordje die de kinderen in de juiste categorie moesten plaatsen. Zodra het woordje goed opgeschreven was, werd er weer een ‘sneeuwbal’ van gemaakt, weggegooid en een nieuwe gepakt. De kinderen hebben veel woordjes gelezen, geschreven en in de juiste categorie geplaatst. Het was ontzettend leuk, maar ook heel leerzaam.

januari

Winter
Als er dan sneeuw valt in de winter, dan gaan we natuurlijk wel even naar buiten.

Letterfeest
Eind januari was het zover, groep 3 heeft alle letters geleerd. Tijd voor een letterfeestje.
Eerst was er een soort speurtocht… het letterzoekspel. Daarna kregen de kinderen uit groep 3 hun letterdiploma. Als afsluiting was er nog letterchips. Natuurlijk mocht groep 4 meegenieten van dit letterfeestje.

November 2018
Inmiddels zijn we een kleine 3 maanden op school. De kinderen in groep 3 kennen al heel wat letters, zoals op de plaatjes hieronder te zien is. Momenteel zijn we bezig in kern 4.

Groep 4 is bezig met bijvoeglijke en zelfstandige naamwoorden. Leren dingen beschrijven en werken hard aan de uitbreiding van hun woordenschat.
Zijn zijn begonnen met het leren van de tafelsommen en het rekenen is niet meer alleen tot 20.

In groep 3 komen we bijna bij de ‘echte’ sommen.  Het zijn nu de bussommen. Er zitten 2 mensen in de bus, in de volgende bus zitten 4 mensen. Is de bus dan langs bushalte + of bushalte – gereden? Daarna volgen de bussommen waarbij er 2 mensen in de bus zitten, bij de bushalte stappen er 3 mensen in, hoeveel zitten er dan in de bus?

Na de herfstvakantie zijn we ook begonnen met taakspel. In teams werken we zo aan de taakgerichtheid bij de kinderen. Hiervoor moeten de teams een teamposter maken en een naam bedenken. De taartenclub, smileysclub, feestclub of de allesclub zijn enkele namen die de teams bedacht hebben.
Aan taakspel zijn ook beloningen verbonden. Een liedje, sticker of iets eerder naar buiten. Als maandbeloning hebben de kinderen een heuse pyjamadag bedacht. Het was erg leuk om in pyjama of verkleed naar school te komen.
Op de foto hieronder zijn de kinderen druk bezig met het maken van de teamposters.

Start van het schooljaar
We zijn dit schooljaar goed en gezellig begonnen. We hebben al verschillende kennismakingsspelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen.

Groep 3 is gestart met veilig leren lezen. De letters i, k, m en s zijn al aan bod gekomen. Hier hebben we al hard mee geoefend op de letterdoos.

Groep 4 werkt sinds dit schooljaar met de tablets. Hierop werken ze tijdens taal, spelling, rekenen, nieuwsbegrip en automatiseren. (Foto tablet)

Met elkaar hebben we het gehad over de klassenregels. Hoe zouden wij willen dat het gaat in de klas.

Ook hebben we al verschillende keren geknutseld met mooie resultaten. Zo hebben we zoem de bij gevouwen, onze letters gekleurd en als groepswerk samen een pauw gemaakt. 

We gaan er een leuk, gezellig en leerzaam jaar van maken in groep 3/4!

 

Groen van Prinsterer
J. Nieuwenhuijzenstraat 26
2405 VG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 131SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders