agenda

Niets van 20/07/19 tot 10/08/19.
groep 4/5

WELKOM IN GROEP 4/5

Kerststukjes

Vrijdag 14 december mochten we kerststukjes maken. ’s Morgens maakten we ze om de klas mee te decoreren en volgende week mee naar huis te nemen. Wat zijn ze mooi geworden en wat ziet het lokaal er gezellig uit.

’s Middags mochten de kinderen van groep 5 nóg een stukje maken. Dit keer voor de oudere en zieke mensen die in de buurt wonen. We gingen met ons groepje 5 deze stukjes wegbrengen. Namens het team en de kinderen van onze school maakten we diverse mensen in de buurt blij met een zelfgemaakt kerststukje en een mooie kaart met een kerstwens erbij.

De kinderen zeiden zelf dat ze erg blij werden van het overhandigen van de stukjes, toen ze merkten hoe deze geste gewaardeerd werd.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt.

Groep 4 heeft nieuwe dingen geleerd met rekenen.
Zij zijn begonnen met het leren van de tafels (aangeboden zijn de tafel van 2, 5 en 10) en met optellen en aftrekken zijn we sommen tot 100 aan het maken.

Groep 5 heeft nu alle tafels t/m 10 geleerd en we zijn hard aan het oefenen met het automatiseren van deze tafels. Het gaat al best goed. De eerste aardrijkskunde samenvatting is mee naar huis en volgende week maken we daar een toets over.

Elke 4 weken krijgen allebei de groepen een woordpakket mee naar huis, om thuis te oefenen. In de vierde week krijgen we daar een controledictee over.

Sinterklaas

Vandaag hebben we een heel leuk Sinterklaasfeest gevierd. Eerst op het plein op de Sint gewacht die met een helicopter zou komen. (op de foto onze “landingsbaan”).

De kinderen van groep 4 hebben het feest samen met de Sint in de aula gevierd. Groep 5 had prachtige surprises voor elkaar gemaakt. Het was een gezellige ochtend. Op de foto ziet u alle Sintknutsels en een aantal surprises.

September 2018
Na een heerlijke lange, zonnige zomervakantie kwamen de kinderen weer op school en ze hadden er zin in.
We hebben een groep van 18 kinderen. 6 kinderen in groep 4 en 12 kinderen in groep 5.
Op maandag en dinsdag staat juf Lisette voor de groep (op maandag ook stagiaire juf Emmy) en woensdag t/m vrijdag geeft juf Mirjam les.
De meeste kinderen kennen elkaar al, omdat ze bij de kleuters en in groep 3 bij elkaar in de groep zaten.
We zijn alweer lekker aan het werk.
We zijn begonnen met de kennis weer een beetje op te frissen van vóór de vakantie, maar ook nieuwe dingen aangeboden.
Groep 4 werkt voor het eerst op het tablet met Snappet en omdat groep 5 hier al een jaar mee gewerkt heeft konden ze af en toe helpen.
Groep 5 kreeg voor het eerst aardrijkskunde over luchtfoto’s, grenzen en kaarten maken a.d.h.v. die luchtfoto’s.
De start was al heel leuk en we gaan er een gezellig en leerzaam jaar van maken.
Groen van Prinsterer
J. Nieuwenhuijzenstraat 26
2405 VG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 131SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders