agenda

Niets van 16/07/18 tot 06/08/18.
groep 4/5

 november 2017
Vandaag is groep 4/5 naar het Archeologie huis geweest,  ook mochten we nog wat woningen bekijken in het Archeon.

De kinderen hebben veel geleerd over het werk van archeologen en vondsten in de grond, mede dankzij de leskist op school en het boeiende verhaal van onze gids.
Oktober 2017
Groep 4 heeft tijdens de techniekles o.l.v. meester Rens een mooie pompoen gekleid.  Groep 5 mocht een vleermuis figuurzagen en verven. De kinderen waren erg enthousiast en heel trots op de resultaten. We bedanken de ouders die bij deze lessen geholpen hebben.
Van 4 -15 oktober is het kinderboekenweek.  In deze dagen doen we Topgeheim lezen.  De kinderen kunnen hints verdienen met het aantal bladzijden die tijdens “lekker lezen” gelezen worden.  Aan de hand van 5 hints kunnen ze raden wie er in hun groep komt voorlezen.
Volgende week is de boekenmarkt,  waarbij ze boeken kunnen verkopen,  maar ook fijn nieuwe boeken voor een klein prijsje kunnen aanschaffen.
Vandaag,  vrijdag 6 oktober heeft groep 5 een prentenboek voorgelezen bij een peuter of kleuter.  De kinderen van groep 4 mochten met een leerling van groep 8 mee om naar een verhaal te luisteren. Het was heel gezellig en iedereen was heel enthousiast.
De overige foto’s zijn te vinden onder het kopje foto’s op deze site.
September 2017
Langzamerhand zijn we weer gewend aan het schoolritme. We werken hard op onze tablets, de verwerkingsopdrachten zoveel mogelijk op eigen niveau. We zetten de tablets in bij rekenen, taal, spelling. Uiteraard verwerken we de stof ook regelmatig schriftelijk.
Groep 5 heeft dit jaar voor het eerst aardrijkskunde. We zijn begonnen met luchtfoto’s, hoe wordt daar een kaart van gemaakt. Wat is een legenda, een register e.d.
Groep 4 heeft de eerste rekenlessen gehad over de tafel van 2.
Na een zelfstandig werken les hebben we behoefte aan een beetje beweging. De liedjes op “Just Dance” zijn favoriet.
 
Augustus 2017
 De kop is er af. We zijn nu een week bezig. Het is fijn om alle kinderen (weer) te zien!
In groep 4 zitten 9 leerlingen en groep 5 bestaat uit 12 leerlingen.
Op maandag en dinsdag staat juf Lisette voor de klas en op woensdag t/m vrijdag geeft juf Mirjam les.
Groep 4 is super enthousiast over de tablets en de kinderen van groep 5 helpen graag om bepaalde dingen nog een keer uit te leggen. Wat zijn zij al vaardig met de tablets!
We besteden deze weken veel aandacht aan de groepsvorming. Dit doen we door verschillende werkvormen te gebruiken, zoals voorstellen, praten met elkaar, spelletjes, samenwerken, elkaar tekenen, werkbladen,  M&M game en nog veel meer.
 
Groen van Prinsterer
J. Nieuwenhuijzenstraat 26
2405 VG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 131SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders