agenda

Niets van 20/07/19 tot 10/08/19.
groep 6/7

Welkom in groep 6/7

Januari

Gastles kalligrafie
Vandaag kregen we een gastles kalligrafie. We maakten kennis met ‘mooi schrijven’, ook wel kalligraferen genoemd. Er werd iets verteld over de geschiedenis van kalligraferen, uitleg over een aantal begrippen, lettertypen en het materiaal. Het was erg interessant. En het leukst van alles was nog wel dat we uiteindelijk zelf aan de slag mochten met inkt en kroontjespennen!


Uilenballen uitpluizen
Voor natuureducatie hebben we een kort project gedaan in de klas over uilen. We hebben geleerd welke uilen er allemaal in Nederland voorkomen en hoe zij leven.
Het project hebben we afgesloten met het uitpluizen van uilenballen.
Op een blad konden we precies zien welke botjes van verschillende soorten muizen we zouden kunnen ontdekken.

 

december 2018

Naast alle leuke activiteiten rondom sint en kerst, hebben we in groep 6/7 meegedaan aan een boekenproject.
Alle kinderen mochten het boek ‘Mee met de dierenambulance’ een aantal weken lenen. In dit boek hebben we gelezen over waargebeurde verhalen van de dierenambulance.
Over één van de verhalen hebben we op papier een strip gemaakt. We moesten goed nadenken over de volgorde van de gebeurtenissen in het verhaal en de manier waarop we het verhaal duidelijk in plaatjes konden overbrengen. Daarna hebben we onder begeleiding van een consulent van de bibliotheek met iPads en lego een storyboard gemaakt.
Wat is er enthousiast en serieus gewerkt en wat resulteerde dit in mooie storyboards.

 

september 2018

We zijn alweer een aantal weken op school en hebben een fijne start gehad in groep 6/7.
In deze groep zitten 21 kinderen. Juf Christa staat 5 dagen voor de klas.
In de eerste weken hebben we hard gewerkt, maar ook gesproken over de manier waarop we voor een fijne werk- en omgangssfeer in de klas kunnen zorgen. Ook proberen we in de eerste weken iedere dag een of meerdere ‘energizers’ te doen. Hierbij leren kinderen op een speelse wijze goed met elkaar samen te werken. En natuurlijk zorgen ze ook voor veel plezier!

De complimentenvis die u hieronder ziet, is het resultaat van een les over complimenten, naar aanleiding van het boek: ‘De mooiste vis van de zee’. Elk kind heeft een schub voor een ander gemaakt met een mooi compliment.

Groen van Prinsterer
J. Nieuwenhuijzenstraat 26
2405 VG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 131SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders