agenda
 • 01/10/20

  Groentje

 • 15/10/20

  Informatieavond groep 8

  19:30-20:30

 • 15/10/20

  schoolfotograaf

 • 15/10/20

  Groentje

 • 19/10/20

  Herfstvakantie
medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad
De medezeggenschapsraad bestaat uit 3 ouders en 3 leerkrachten die op een pro- actieve wijze een bijdrage willen leveren aan een plezierige, veilige leer- en werkomgeving en kwalitatief goed onderwijs op de Groen van Prinstererschool.  Het heeft naar het bevoegd gezag van de school toe instemming- en adviesbevoegdheid (zie verder algemene SCOPE gids 2.2). Daarnaast is een ouder en een leerkracht afgevaardigde namens de Groen van Prinsterer in de Gemeenschappelijke MedezeggenschapsRaad (GMR) van SCOPE scholengroep. De MR vergadert zo’n 7 keer per schooljaar. De vergaderingen zijn openbaar, u bent dus altijd welkom.

 Even voorstellen.

Ik ben Sandra Verdel,  leerkracht van groep 3/4 (donderdag en vrijdag). Ik ben sinds 1 oktober 2013 werkzaam op ‘de Groen’ en dit wordt mijn 4e schooljaar als MR lid. Ik vind het interessant om mee te denken en te beslissen over het beleid op onze school, zodat ‘de Groen’ voor de kinderen, de ouders en het team een fijne school is en blijft. De samenwerking met de oudergeleding vind ik zeer waardevol om zo samen de belangen van alle partijen te behartigen.

Ik ben Marleen den Brave en ben leerkracht van groep 7/8. Ik werk op alle dagen behalve op woensdag. Ik werk sinds 1 maart 2001 op onze school en ik heb tussentijds 4 jaar met veel plezier op De Mare gewerkt. Toen ik weer terug kon komen omdat er een leerkracht vertrok, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Ik heb een werkverleden in het bedrijfsleven en vind het interessant om over processen op het gebied van beleid mee te denken. Het samenwerken met de ouders in het belang van de kinderen, de ouders en het team vind ik belangrijk om uiteindelijke, in het belang van allen, de juiste adviezen of standpunten naar voren te kunnen brengen.

Hallo, Lorena hier,  ik ben de moeder van Ruben uit groep 4. Ik ben van beroep assistent kwaliteitscoördinator en wilde wat nauwer betrokken zijn bij de school. Vandaar dat ik mezelf heb opgegeven voor de MR. Daarbij ligt het ook in lijn met mijn dagelijkse werkzaamheden.Ik ben blij met de schoolkeuze voor mijn zoontje. Dat ik hierin ook de kans heb een bijdrage te leveren en invloed kan uitoefenen op de beslissingen en een adviserende rol mag innemen is voor mij erg belangrijk. Het gaat tenslotte om het onderwijs en de toekomst van onze kids en leraren.

Hallo, ik ben Johnny,  vader van Lenthe uit groep 7. Mijn twee oudere kinderen zitten inmiddels op de middelbare school.  Dit is mijn 9e jaar als MR lid en waarvan dit het 5e jaar als voorzitter. Voor mijn beroep ben ik actief als IT specialist. Ik ben lid van voetbalvereniging Alphense Boys als voetballer en scheidsrechter. Daar maak ik ook deel uit als voorzitter van de scheidsrechterscommissie. Af en toe fluit ik ook nog een wedstrijd bij Hockey wedstrijden van Lenthe.Na alle jaren als MR lid vind ik het nog steeds leuk om me met zaken van de school te mogen bemoeien. Met name de ongevraagde onderwerpen wat je als mogelijkheid hebt binnen de MR. Hopelijk kan ik nog een aantal jaar als MR lid optreden.

Ik ben Sohara,  de moeder van Bilal uit groep 8. Hiervoor heeft mijn oudste zoon Mouad ook al een aantal jaartjes op ‘de Groen’ gezeten. Ik werk op de administratie van een school voor het voortgezet (speciaal) onderwijs Ik ben tevreden over de school en voel me ook erg betrokken. Voorheen had ik er nooit zo veel tijd voor. Alhoewel het nu ook niet rustig is vond ik nu het moment om me aan te sluiten bij de MR. In mijn vrije tijd doe ik aan sport en ben ik vrijwilligster bij de sportschool van mijn kinderen en zit ik in de MR van de middelbare school van mijn oudste zoon. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen in de MR.

Ik ben Ellis van der Linden, ik werk al heel wat jaren op de leukste school van Alphen aan den Rijn. Dit jaar ben ik leerkracht van groep 3/4 en intern begeleider van de bovenbouw. Ik zit al heel wat jaren in de MR omdat ik het belangrijk vindt dat ik goed op de hoogte ben van de ontwikkelingen binnen onze school en onze stichting. Ook is het fijn dat we als leerkrachten met ouders kunnen praten over onderwerpen die ons bezig houden zoals bijvoorbeeld Passend Onderwijs. Vanuit de MR ben ik ook de vertegenwoordiger van onze school in de Gemeenschappelijke Medezeggenschaps Raad van onze stichting.

Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad
De GMR is een overkoepelende MR. Alle bovenschoolse zaken, dingen die alle scholen van onze vereniging betreffen, worden besproken in de GMR. Elke school heeft een personeelslid en een ouderlid vanuit zijn eigen MR als afvaardiging in de GMR zitten. Een overzicht van de namen van de leden van de MR staat achterin de schoolgids, die ook op deze site te vinden.

Jaarverslag MR 2018-2019

 

 

 

Groen van Prinsterer
J. Nieuwenhuijzenstraat 26
2405 VG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 131SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders